Przepis na Sangria
SKŁADNIKI DO SANGRIA co to jest
Gotowanie Sangria. Składniki do gatunku, jak do grzanego wina wystarczy)1 litr cytrynowej fanty1.

Jak ugotować Sangria

Definicja SANGRIA: 2 litry czerwonego wina (nie musi być w dobrym gatunku, jak do grzanego wina wystarczy)
1 litr cytrynowej fanty
1 litr pomarańczowej fanty (tak, też mnie to dziwiło...)
filiżanka brandy lub koniaku
pół butelki wermutu (Eva daje martini, ale my?lę, że można to zast?pić czym? tańszym)
około pół kilograma cukru (można dać i więcej, zależy od smaku)
2 gruszki,
2-3 jabłka,
2-3 pomarańcze,
3 cytryny,
można też dać jednego grapefruita,
odrobina cynamonu.

Jabłka i gruszki obieramy i kroimy w kawałki. Pomarańcze, cytryny i grapefruita parzymy wrz?tkiem i kroimy na plasterki ze skórką. Przeci?ć plasterki na pół, a jak duże, to jeszcze na pół. Mog? być dość grube, nawet i pół centymetra. Owoce zasypujemy cukrem, posypujemy cynamonem, wlewamy wszystkie płynne składniki i zostawiamy w lodówce, nawet na cał? noc. Od czasu do czasu mieszamy wszystko, żeby się cukier rozpu?cił. Podajemy w szklanym dzbanku z duż? ilości? lodu. Inna odmiana sangrii to tisana, sangria na białym musującym winie. Moim zdaniem jeszcze smaczniejsza niż ta na winie czerwonym.

Czym jest Sangria znaczenie w Słownik S .