Przepis na Sardynki w cieście
SKŁADNIKI DO SARDYNKI W co to jest
Gotowanie Sardynki w cieście piwnym. Składniki do łyżeczki soli- 1/2 szklanki mąki- 2 puszki (po.

Jak ugotować Sardynki w cieście piwnym

Definicja SARDYNKI W CIEŚCIE PIWNYM: Produkty: - 1/2 szklanki jasnego piwa
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki mąki
- 2 puszki (po 120 g) sardynek w oliwie
- 1 limonka
- 4 szklanki oleju do głębokiego smażenia Wykonanie: Wymieszaj mąkę z solą i piwem. Osącz sardynki, osusz je. Limonkę pokrój na 8 cząstek. W rondlu rozgrzej olej. Sardynki wkładaj do ciasta (trzymaj je za główki, bo się połamią), a potem do gorącego oleju. Smaż na złoty kolor (2-3 minuty). Wyjmuj łyżką cedzakową i osączaj z tłuszczu na papierowym ręczniku. Do oleju wrzuć na 30 sekund cząstki limonki, wyjmij je, osącz i podawaj do rybek.

Czym jest Sardynki w cieście piwnym znaczenie w Słownik S .