Przepis na Sardynki w
SKŁADNIKI DO SARDYNKI W co to jest
Gotowanie Sardynki w pieprzowej skórce. Składniki do • 1 łyżeczka ziaren różnych gatunków pieprzu •.

Jak ugotować Sardynki w pieprzowej skórce

Definicja SARDYNKI W PIEPRZOWEJ SKÓRCE: Składniki:
• 8 dyżych świeżych sardynek (ok.500g)
• 1 łyżeczka ziaren różnych gatunków pieprzu
• 1 mały pęczek koperku
• 1 ząbek czosnku
• 2 cytryny
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• 8 małych gał?zek świeżego rozmarynu
• 4 li?cie sałaty
• 8 gał?zek rukwi wodnej
• sól

Sposób wykonania:
Bardzo mocno rozpalić grill. Sprawić sardynki. Starannie opłukać je z zewnątrz i w środku. Ostrożnie usunąć łuski. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Ziarna pieprzu utłuc w moĽdzierzu albo zmiażdżyć wałkiem do ciasta. Wsypać do małej miseczki.
Koperek opłukać i osuszyć. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Koperek i czosnek dodać do pieprzu. Starannie umyć cytryny. Z jednej zetrzeć skórkę. Dodać szczyptę soli i oliwę z oliwek. Wymieszać. Rozmaryn opłukać. Wsunąć gał?zkę do brzucha ryby. Na wierzch nałożyć łyżką masę pieprzową. Odwrócić i rozsmarować masę po drugiej stronie. Resztę odłożyć. Zostawić sardynki w marynacie na 5-10 minut.
Li?cie sałaty i rukiew wodną opłukać, osuszyć i podzielić na kawałki. Ułożyć na talerzach. Cytryny pokroić na ćwiartki, usunąć pestki i ułożyć po jednej na talerzach.
Spi?ć brzuch ryby metalowym szpikulcem. Opiekać na grillu 2-3 minuty z każdej strony. Wyci?gnąć szpikulce. Ułożyć ryby na li?ciach sałaty. Posmarować reszt? masy pieprzowej i podawać.

Czym jest Sardynki w pieprzowej skórce znaczenie w Słownik S .