Przepis na Panierowane
SKŁADNIKI DO SARNIAKI co to jest
Gotowanie sarniaki panierowane. Składniki do na 4 porcje • 16 dużych kapeluszy sarniaków • 2 jaka.

Jak ugotować sarniaki panierowane

Definicja SARNIAKI PANIEROWANE: Przygotowanie: 25 min

Trudność: łatwizna


Składniki na 4 porcje

• 16 dużych kapeluszy sarniaków • 2 jaka, 1/2 szkl śmietany • sól, pieprz, bułka tarta, olej do smażenia
Etapy przygotowania

1. Sarniaki (sarniak dachówkowaty v. sarcodon imbricatus) czyścimy, usuwamy miąższ spod kapelusza. 2. Jajka rozmącamy ze śmietaną, solą i pieprzem. Kapelusze panierujemy najpierw w jajach, potem w bułce tartej i smażymy na złoto. Podajemy gorące z pieczywem lub jako dodatek do ziemniaków z wody lub ryżu. Ja wolę się delektować samymi grzybami.

Czym jest sarniaki panierowane znaczenie w Słownik S .