Jak ugotować Scaloppine alla pizzaiola
Definicja SCALOPPINE ALLA PIZZAIOLA: Przygotowanie: 2-3 minuty
Smażenie: 5 minut
Duszenie: 5 mniut
Trudność: latwe
Składniki na 2 porcje
• 2 sznycle (lub cienko pokrojone kawalki poledwicy) • mozarella • puszka pomidorow • 2 zabki czosnku • peperoncino (lub ostra papryka, najlepiej pokruszona lub w calosci) • galazka rozmarynu • sol, pieprz, oregano • oliwa
Etapy przygotowania
1. mozarelle pokroic w plastry, czosnek w plasterki, pomidory z puszki doprawic sola i pieprzem do smaku 2. Na oliwie podsmazyc czosnek, rozmaryn, peperoncino. 3. Dodac mieso, doprawic sola i pieprzem. 4. Gdy zrumieni sie przewrocic a na usmazona juz strone polozyc plastry mozarelli. 5. Dodac pomidory, posypac oregano, przykryc na kilka minut, zeby ser sie rozpuscil. Natychmiast podawac.
Czym jest Scaloppine alla pizzaiola znaczenie w Słownik S .