Przepis na Pomidorami
SKŁADNIKI DO SCHAB co to jest
Gotowanie Schab faszerowany pomidorami. Składniki do oleju4-5 łyżek marynowanych oliwek.

Jak ugotować Schab faszerowany pomidorami

Definicja SCHAB FASZEROWANY POMIDORAMI: 1 kg schabu bez kości
słoik suszonych pomidorów w oleju
4-5 łyżek marynowanych oliwek nadziewanych papryką
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki masła
łyżka miodu
zioła prowansalskie
świeża bazylia
sól, pieprz Mięso umyć, osuszyć, rozci?ć wzdłuż dłuższego boku, nie przecinać do końca, tak, aby uzyskać prostokątny płat. Natrzeć z obu stron rozgniecionym czosnkiem, oprószyć ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Odstawić pod przykryciem do lodówki na 1-2 h. Pomidory i oliwki osączyć z zalewy, ułożyć na płacie mięsa. Mięso mocno zwinąć w roladę, obwi?zać bawełnianą nici?. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Ułożyć w brytfance, polać tłuszczem ze smażenia i wlać kilka łyżek wody. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 st. C, często polewając sosem z pieczenia. 10 min. przed końcem pieczenia mięso posmarować miodem i posypać świeżo mielonym pieprzem. Gotową pieczeń wyjąć na półmisek, usunąć nici, pokroić na plastry. Udekorować listkami bazylii.

Czym jest Schab faszerowany pomidorami znaczenie w Słownik S .