Jak ugotować Schab nadziewany suszonymi pomidorami
Definicja SCHAB NADZIEWANY SUSZONYMI POMIDORAMI: Składniki 1 kg schabu bez kości słoik suszonych pomidorów w oleju 4-5 łyżek oliwek nadziewanych papryką Dodatki: 2-3 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, zioła prowansalskie, sól, pieprz Wykonanie Schab starannie umyć, osuszyć. Mięso rozciać wzdłuż dłuższego boku, nie przecinając do końca, tak aby uzyskać prostokątny płat. Natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć ziołami prowansalskimi, solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Pomidory i oliwki osaczyć z zalewy, ułożyć na płacie mięsa. Mięso mocno zwinąć i obwiazać bawełnianą nicia. Obsmażyć na rozgrzanym maśle. Ułożyć w brytfance, polać tłuszczem ze smażenia i wlać kilka łyżek wody. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, często polewając sosem z pieczenia.
Czym jest Schab nadziewany suszonymi znaczenie w Słownik S .