Przepis na Schab pieczony po
SKŁADNIKI DO SCHAB PIECZONY co to jest
Gotowanie Schab pieczony po prowansalsku. Składniki do pieczarek, 3 średnie cebule, 1 łyżka.

Jak ugotować Schab pieczony po prowansalsku

Definicja SCHAB PIECZONY PO PROWANSALSKU: Składniki Przepis 1 kg schabu bez kości,
20 dag pieczarek,
3 średnie cebule,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
1 łyżka mąki,
3 łyżki oleju słonecznikowego,
150 ml białego wytrawnego wina,
2 łyżki ketchupu,
3 ząbki czosnku,
sól i pieprz. Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i przeci?niętym przez praskę czosnkiem. Pozostawić w chłodnym miejscu na 12 godz. Po tym czasie oprószyć m?ką i obsmażyć na silnie rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę oraz umyte i pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć przez 5 min. Podlać kilkoma łyżkami wody i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Na 10 min przed końcem duszenia dodać koncentrat pomidorowy, ketchup i wino. Miękkie mięso wyjąć i pokroić na plastry. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać nim mięso. Podawać z ziemniakami z wody i sezonową surówką.

Czym jest Schab pieczony po prowansalsku znaczenie w Słownik S .