Jak ugotować Schab smażony w cieście
Definicja SCHAB SMAŻONY W CIEŚCIE: Składniki: - 80 dag schabu bez kości
- 1 łyżka wódki
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka oleju
Ciasto:
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mąki
- 1 drobniutko posiekana czerwona papryka
- 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
- 1/2 łyżeczki soli
- olej do głębokiego smażenia Sposób przyrządzania: Wymieszaj składniki marynaty. Mięso pokrój w paseczki, włóż do marynaty, przykryj i odstaw na 30 minut. Jajka zmiksuj z mąką, dodaj paprykę, imbir i sól. W cieście zanurzaj paski mięsa, smaż porcjami w głębokim oleju.
Czym jest Schab smażony w cieście znaczenie w Słownik S .