Przepis na Schab, szynka lub
SKŁADNIKI DO SCHAB SZYNKA LUB co to jest
Gotowanie Schab, szynka lub cielęcina pieczona w folii. Składniki do majerankusól, pieprz Mięso.

Jak ugotować Schab, szynka lub cielęcina pieczona w folii

Definicja SCHAB, SZYNKA LUB CIELĘCINA PIECZONA W FOLII: 1-2 kg mięsa
5 ząbków czosnku
1 łyżeczka majeranku
sól, pieprz Mięso oczyścić, umyć, osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą na miazgę, natrzeć nim mięso. Oprószy majerankiem i pieprzem. Rozłożyć folię aluminiową, mięso położyć na środku i szczelnie zawinąć. Przygotowane mięso ułożyć na brytfannie, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1h. Podawać na gor?co.

Czym jest Schab, szynka lub cielęcina znaczenie w Słownik S .