Przepis na Schab w słodkim
SKŁADNIKI DO SCHAB W SŁODKIM co to jest
Gotowanie Schab w słodkim sosie. Składniki do mąki ziemniaczanej1 łyżeczka cukrusól1 łyżeczka.

Jak ugotować Schab w słodkim sosie

Definicja SCHAB W SŁODKIM SOSIE: 40 dag czereśni
80 dag schabu
2 łyżki masła
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka cukru
sól
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka estragonu
pieprz czarny
1/2 łyżeczki cz?bru Schab natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i cz?brem. Wstawić na 1h do lodówki. Czereśnie umyć i wydrylować. Schab umieścić w brytfannie, obłożyć masłem, skropić wod? i wstawić na 35 min. do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. C. Po 20 min. mięso przykryć. Szklankę wody zagotować z cukrem, dodać estragon, sól i pieprz. Wsypać czereśnie i gotować jeszcze 5 min. M?kę rozrobić z 2 łyżkami wody, wlać do czereśni i zagotować. Schab pokroić na plastry, polać sosem owocowym i wstawić ponownie do piekarnika na 10 min.  

Czym jest Schab w słodkim sosie znaczenie w Słownik S .