Jak ugotować Schab z ziołami
Definicja SCHAB Z ZIOŁAMI: 1 kg schabu bez kości
2 łyżeczki świeżej bazylii
2 łyżeczki świeżego koperku
2 łyżeczki świeżego tymianku
2 łyżeczki świeżej zielonej pietruszki
4 łyżki masła
ząbek czosnku
kieliszek białego wytrawnego wina
sól, pieprz
Mięso umyć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, odstawić na godzinę. Zioła rozetrzeć z połową masła. Ostrym nożem naci?ć głębokie otwory, w każdy włożyć trochę ziół. Schab obwi?zać nici?, zarumienić ze wszystkich stron na maśle, przełożyć do brytfanny, polać tłuszczem ze smażenia, podlać 3-4 łyżkami wody, piec ok. 1h w 180 st. C. Polewać sosem, a w połowie pieczenia wlać wino.
Czym jest Schab z ziołami znaczenie w Słownik S .