Przepis na SELER NACIOWY
SKŁADNIKI DO SELER NACIOWY co to jest
Gotowanie SELER NACIOWY ZAPIEKANY Z MIGDAŁAMI. Składniki do szklanki bulionu warzywnego (może być z.

Jak ugotować SELER NACIOWY ZAPIEKANY Z MIGDAŁAMI

Definicja SELER NACIOWY ZAPIEKANY Z MIGDAŁAMI: Składniki • Seler naciowy ( 7-8 łodyg) • 1,5 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki) • 2 łyżki mąki • ½ szklanki gęstej śmietany • ½ szklanki plasterków kalarepki • ½ szklanki migdałów( obranych z łupiny) • 2 łyżki masła • ok. 1 szklanki pokruszonych krakersów Etapy przygotowania Pokrojone ukośnie w grube (3-4 cm) kawałki seler gotować w połowie rosołu pod przykryciem około 10 min., po czym odcedzić. Mąkę rozprowadzić resztą rosołu i gotować na średnim ogniu, a gdy zgęstnieje, dodać śmietanę, seler, kalarepkę i grubo posiekane, zrumienione na patelni migdały. Wymieszać. Wlać do żaroodpornego naczynia. Krakersy wymieszać z roztopionym masłem. Posypać potrawę. Zapiekać w temperaturze 180 st.C około 30 min.

Czym jest SELER NACIOWY ZAPIEKANY Z znaczenie w Słownik S .