Przepis na Zapiekany Seler
SKŁADNIKI DO SELER ZAPIEKANY co to jest
Gotowanie Seler zapiekany. Składniki do sera1 pomidor1 łyżka masła/margarynysólpieprzsłodka.

Jak ugotować Seler zapiekany

Definicja SELER ZAPIEKANY: 1-2 średniej wielkości selery
6-8 plastrów żółtego sera
1 pomidor
1 łyżka masła/margaryny
sól
pieprz
słodka papryka
jarzynka

Selery wyczy?cić, pokorić na plastry grubości ok 1 - 1,5cm. Pojedyncze lub po dwa plastry z odrobiną tłuszczu zawinąć całkowicie w folię aluminiową. Zostawić na grillu na ok. 15min, po tym czasie plastry odwrócić i zapiekać do czasu, aż seler zmięknie (ok. 10 min). Na koniec każdy plaster selera obłożyć kawałkiem sera. Można przybrać także kawałkami świeżego pomidora. Każdy kto jadł ten seler mówił, że jest "pyyyszny". Serdecznie polecamy!

Czym jest Seler zapiekany znaczenie w Słownik S .