Przepis na Semmelknödel
SKŁADNIKI DO SEMMELKNÖDEL co to jest
Gotowanie Semmelknödel. Składniki do chleb pokrojony w male kosteczki) jedno jajko galka muszkatowa.

Jak ugotować Semmelknödel

Definicja SEMMELKNÖDEL: Składniki Przepis Paczka semmelknödel (suchy chleb pokrojony w male kosteczki) jedno jajko galka muszkatowa sol pieprz mleko 1 lyzka oleju troche maki (folie przezraczysta i sreberko potrzebujemy z paczki wysypujemy wszstko do jednego garka i podlewamy troche mlekiem, zeby sie kazda kosteczka dobrze zamoczyla. Pozniej dodajemy sol, pieprz, galke muszkatowa, olej, make i jajko i dobrze mieszamy. Pozniej formujemy wieksze kulki ktore owijamy w przezraczysta folie a pozniej w sreberko. robimy widelcem dziurki ale tylko po jednej stronie. Wrzucamy do gotujacej sie posolonej wody. Gotujemy ok. 30 min. w zaleznosci jakie duze kulki zrobilismy. dobrze jest podac z jakims pysznym sosikiem, moze byc pieczarkowy n.p. Tylko uwaga, ta potrawa jest bardzo syta wiec nie powinno sie do tego dodawac sytego miesa (n.p. cordon bleu...) Smacznego!!

Czym jest Semmelknödel znaczenie w Słownik S .