Przepis na Ser panierowany
SKŁADNIKI DO SER PANIEROWANY co to jest
Gotowanie Ser panierowany (Vypražany syr). Składniki do topi?cego, jajko, bułka tarta, pieprz.

Jak ugotować Ser panierowany (Vypražany syr)

Definicja SER PANIEROWANY (VYPRAŽANY SYR): Składniki Przepis 0,5 kg żółtego sera dobrze się topi?cego, jajko, bułka tarta, pieprz, oregano, oliwa do smażenia. Ser pokroić na plastry o grubości 1 cm. Jajko rozbełtać, dodać szczyptę pieprzu i ewentualnie oregano. Plastry sera dokładnie unurzać w jajku, obtoczyć tart? bułką. Czynność powtórzyć (panierka musi być gruba, aby stopiony ser nie wypłynął) smażyć na rozgrzanej oliwie z obydwu stron do zrumienienia. Podawać gor?cy. Może służyć jako przekąska lub podstawa dania obiadowego - wtedy można podać z ziemniakami, frytkami, kluskami i dowolną surówką. Smacznego

Czym jest Ser panierowany (Vypražany znaczenie w Słownik S .