Jak ugotować Serce wołowe
Definicja SERCE WOŁOWE: Składniki serce wołowe marchewka cebula seler korzeń pietruszka korzeń Masło/margaryna ziele angielskie sól pieprz majeranek gałka muszkatołowa (utarta) Wykonanie Serce po oczyszczeniu gotować rozpołowione w zależności od wielkości od 1,5 do 2,0 godzin na wolnym ogniu z dodatkiem ziaren pieprzu
i ziela angielskiego - w tym czasie utrzeć warzywa (cebule drobno pokroić) na grubej tarce . Po ugotowaniu mięsa ,po ostudzeniu usunąć całkowicie tłuszcz zastygły na powierzchni. serce dokładnie oczyścić z twardego tłuszczu i innych niejadalnych tkanek. Pokroć w paseczki jak np flaczki. Połączyć mięso , wywar , przygotowane warzywa (proporcje 1-1-1) dodać dwie łyzki masła , sól , i dusić 20 min , dodać majeranek i jeszcz 5 min.
Czym jest Serce wołowe znaczenie w Słownik S .