Przepis na Wołowe Serce
SKŁADNIKI DO SERCE WOŁOWE co to jest
Gotowanie Serce wołowe. Składniki do korzeń pietruszka korzeń Masło/margaryna ziele angielskie sól.

Jak ugotować Serce wołowe

Definicja SERCE WOŁOWE: Składniki serce wołowe marchewka cebula seler korzeń pietruszka korzeń Masło/margaryna ziele angielskie sól pieprz majeranek gałka muszkatołowa (utarta) Wykonanie Serce po oczyszczeniu  gotować  rozpołowione w zależności od wielkości  od 1,5 do 2,0 godzin na wolnym ogniu z dodatkiem ziaren pieprzu
i ziela angielskiego - w tym czasie utrzeć warzywa (cebule drobno pokroić) na grubej tarce . Po ugotowaniu mięsa ,po ostudzeniu usunąć całkowicie tłuszcz zastygły na powierzchni. serce dokładnie oczyścić z twardego tłuszczu i innych niejadalnych tkanek. Pokroć w paseczki jak np flaczki. Połączyć mięso , wywar , przygotowane warzywa    (proporcje 1-1-1) dodać dwie łyzki masła  , sól , i dusić 20 min , dodać majeranek i jeszcz 5 min.

Czym jest Serce wołowe znaczenie w Słownik S .