Jak ugotować Sernik biało czarny z czekoladą
Definicja SERNIK BIAŁO CZARNY Z CZEKOLADĄ: Składniki 1 kg sera
8 - 10 jajek
1 i 1/2 szklanki cukru
1 kostka masła
2 lyżki mąki pszenne
2 łyżki maki ziemniaczanej ( zamiast mąki pszennej i ziemniaczanej można dodać 4 łyżki kaszy mannej )
1 łyżeczka proszku do pieczenia
rodzynki , skórka pomarańczowa
1 gorzka czekolada
polewa czekoladowa
herbatniki do wyłożenia blachy Wykonanie Masło utrzeć z cukrem dodawać po jednym żółtku, łyżce sera, na koniec dodać obie mąki, proszek do pieczenia i skórke pomarańczowa. Czekoladę rozpu?cić w 3 - 4 łyżkach mleka. Masę serowa podzielić na 2 częsci. Białka ubić na sztywną pianę.. Do jednej częsci masy serowej dodać rodzynki i 1/2 piany z białek. Do drugiej częsci masy serowej dodać ostudzoną rozpuszczoną czekoladę i druga częsć piany z białek. Herbatniki wyłożyć na blachę, na nie masę serowa biała , masę serową czekoladową. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 - 200 stopni C. około 60 - 70 minut. Po upieczeniu piekarnik wyłaczyć i uchylić na 15 - 20 minut. Po ostygnięciu sernik polać polewą czekoladową.
Czym jest Sernik biało czarny z znaczenie w Słownik S .