Przepis na Malinowy
SKŁADNIKI DO SERNIK BZKOPTOWO co to jest
Gotowanie Sernik biszkoptowo-malinowy. Składniki do kostki masła,- 3 żółtka (świeże),- 1 szklanka.

Jak ugotować Sernik biszkoptowo-malinowy

Definicja SERNIK BISZKOPTOWO-MALINOWY: Produkty: - 30 dkg tłustego białego sera,
- 1/2 kostki masła,
- 3 żółtka (świeże),
- 1 szklanka cukru pudru,
- 1 torebka cukru waniliowego,
- 10 dkg biszkoptów,
- 1 szklanka świeżych malin,
- 2 łyżki cukru,
- 1 łyżka wiśniówki lub rumu,
- 25 dkg świeżych malin (lub truskawek) do dekoracji. Wykonanie: Maliny ze szklanki zasypujemy dwiema łyżkami cukru, mieszamy i zostawiamy, żeby puściły sok. Masło ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodajemy po jednym żółtku oraz przeciśnięty przez maszynkę do mięsa ser. Do malinowej pulpy wlewamy alkohol, mieszamy. Na salterce bądź tortownicy układamy spód z biszkoptów (można pokruszyć tak, aby przykryły całe dno), na to wykładamy warstwę pulpy malinowej, na nią masę serową, znów warstwę biszkoptów, potem znów warstwę pulpy i warstwę serową (tak aby powstała półkula). Całość wstawiamy na 2 h do lodówki (przykryć, żeby nie wchłaniała zapachów). Przed podaniem ozdabiamy owocami.

Czym jest Sernik biszkoptowo-malinowy znaczenie w Słownik S .