Jak ugotować Sernik gotowany dla początkujących
Definicja SERNIK GOTOWANY DLA POCZĄTKUJĄCYCH: Składniki 1 kg białego sera półtłustego (może być mielony do sernika)
1 masło roślinne lub zwykłe
3 jajka
1 szklanka cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 budyń lub kisiel
zapach arakowy lub rumowy (niekoniecznie)
bakalie: rodzynki, ewentualnie - orzechy, skórka pomarańczowa
opakowanie biszkoptów Wykonanie Biszkoptami wyłożyć dno tortownicy. W garnku rozpuscić masło z cukrem. Jeżeli nie kupilismy już zmielonego sera, to trzeba go będzie zmielić. Do sera dodać przestudzone masło z cukrem, jajka, makę ziemniaczaną, budyń i zapach i dobrze zmiksować. Dodać bakalie i wymieszać. Masę przełożyć do garnka i mieszając zagotować. Gotować przez 5 minut, ale nie dłużej, cały czas mieszając. Goraca masę wylać na biszkopty. Ostudzić. Gotowe ciasto przechowywać w lodówce. UWAGA: Kolor budyniu, czy kisielu ma wpływ na kolor sernika!
Czym jest Sernik gotowany dla znaczenie w Słownik S .