Przepis na Sernik gotowany z
SKŁADNIKI DO SERNIK GOTOWANY co to jest
Gotowanie Sernik gotowany z miodem. Składniki do margaryny, 3. 20 dkg cukru pudru, 4. 1/2 łyżeczki.

Jak ugotować Sernik gotowany z miodem

Definicja SERNIK GOTOWANY Z MIODEM: Składniki Ciasto. 1. 1/2 kg mąki,
2. 20 dkg margaryny,
3. 20 dkg cukru pudru,
4. 1/2 łyżeczki sody oczyszczanej,
5. 2 łyżeczki miodu,
6. 2 całe jajka. Masa. 1. 1,20 kg sera białego- zmielić dwa razy,
2. 40 dkg cukru pudru,
3. 25 dkg margaryny,
4. 5/6 jajek. Polewa. 1. 10 dkg margaryny,
2. 2   łyżki cukru,
3. 1   łyżka mleka,
4. 2   łyżki kakao.
5. 1   jajo. Wykonanie ciasta. Wyrobic ciasto podzielic na 3 częsci, wszystkie częsci lekko nasaczyc alkoholem. Do jednej częsci dać 2 łyżki kakao.
Nastepnie piec kolejno częsci ciasta. Trzeba uważać bo ciasto jest bardzo kruche, piecze się krótko z dziesięć minut, Wykonanie masy serowej. Ser wymieszać ze składnikami, gotować 20 minut, ciagle mieszać, pod konic dodać 1, 1/2 budyniu smietankowego i 1 szklankę mleka
(nie mieszać budyniu razem z mlekiem, najpierw wsypać proszek budyniowy a póżniej osobno wlać mleko, jest to bardzo ważne ) oraz olejek migdałowy.
Po ostygnięciu masy nałożyć 1/2 masy na jeden placek, lekko przycisnąć drugim i wyłożyć resztę masy przycisnąć trzecim plackiem mocniej. Wykonanie polewy. Rospuscić tłuszcz w garnuszku, ukręcic kakao z cukrem i łyżką mleka, gęsta masę wymieszać z tłuszczem podrzewając.
Gdy składniki ostygną, wbić całe jajo i wymieszać, smarować ciasto

Czym jest Sernik gotowany z miodem znaczenie w Słownik S .