Jak ugotować Sernik I
Definicja SERNIK I: 1 kg białego sera, 6 - 8 jaj, 50 dag (2 szklanki) cukru, 13 dag masła lub margaryny, 4 dag (2łyżki) mąki pszennej, 5 dag (2 czubate łyżki) mąki ziemniaczanej lub kaszy manny, cukier waniliowy lub esencja zapachowa, rodzynki, skórka pomarańczowa, tłuszcz i tarta bułka do formy. Ser przepu?cić przez maszynkę i dokładnie utrzeć, dodając kolejno po jednym jaju i łyżce cukru. Ser wymieszać z m?ką pszenną i ziemniaczaną lub kasz? i cukrem waniliowym. Masło roztopić, przestudzić i wiać do sernika. Całość dokładnie wymieszać. Dodać bakalie. Sernik umieścić w formie wysmarowanej tłuszczem, wysypanej tart? bułką. Piec około 60 min. w umiarkowanie gor?cym piekarniku.
Czym jest Sernik I znaczenie w Słownik S .