Przepis na Ii Sernik
SKŁADNIKI DO SERNIK II co to jest
Gotowanie Sernik II. Składniki do margaryny, 12 dag ( 1/2 szklanki) cukru, 4 jaja, 1 łyżeczka.

Jak ugotować Sernik II

Definicja SERNIK II: Ciasto: 15 dag (3/4 szklanki) mąki, ,13 dag margaryny, 12 dag ( 1/2 szklanki) cukru, 4 jaja, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, tłuszcz i tarta bułka do formy.
Masa serowa: 1 1/2 kg sera tłustego, 10 jaj, 25 dag margaryny 50 dag (2 szklanki) cukru, 5 dag (2 czubate łyżki) mąki ziemniaczanej, 2 dag (1 łyżka) kaszy manny, cukier waniliowy. Ser zemleć w maszynce. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Stopniowo dodawać ser i pozostałe składniki, ci?gle ucierając. Na końcu dodać pianę. Sporz?dzić ciasto: margarynę utrzeć z cukrem, jajami i m?ką przesianą z proszkiem. Składniki dodawać stopniowo. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną tart? bułką formę. Na cieście delikatnie ułożyć masę serową. Sernik piec w umiarkowanie gor?cym piekarniku 60 - 90 min.

Czym jest Sernik II znaczenie w Słownik S .