Przepis na Sernik jogurtowo
SKŁADNIKI DO SERNIK JOGURTOWO co to jest
Gotowanie Sernik jogurtowo-waniliowy na zimno z owocami. Składniki do cukru    •  0,5 szklanki mąki.

Jak ugotować Sernik jogurtowo-waniliowy na zimno z owocami

Definicja SERNIK JOGURTOWO-WANILIOWY NA ZIMNO Z OWOCAMI: Produkty Biszkopt:
  
•  3 jaja
  
•  0,5 szkl cukru
  
•  0,5 szklanki mąki pszennej
  
•  2 łyżki mąki pszennej
  
•  1 płaska łyżka proszku do pieczenia
  
•  szczypta soli
  
Masa serowa:
  
•  0,5 kg twarogu
  
•  śmietana kremówka (ok. 350 ml)
  
•  200 ml jogurtu waniliowego
  
•  0,5 szklanki cukru
  
•  1 opakowaniecukru waniliowego
  
•  2 łyżki żelatyny
  
Pozostałe:
  
•  2 galaretki owocowe
  
•  1 kilogram owoców, np.
   Etapy przygotowania 1.  Przygotowac biszkopt: jaja posolić, ubić z cukrem, delikatnie wymieszać z połaczonymi: mąką pszenną, ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temperaturze 160 stopni Celcjusza około 30 minut. Po upieczeniu wyłożyć na tacę, ostudzić i włożyć do formy (wyłożonej folią spożywczą), w której był pieczony.
    
2.  Przygotować masę serową: twaróg dwa razy zemleć. Dobrze schłodzoną w lodówce śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, zmielony ser, jogurt waniliowy, cukier waniliowy oraz przygotowana wg przepisu żelatynę. Wszytsko razem dokładnie połaczyć, wyłożyć na biszkopt i schłodzić.
    
3.  Galaretki owocowe rozpuścić w 3 szkalnakch wody, pozostawić do ostudzenia. Owoce oczyścić, umyć (większe owoce podzielić na części), wyłożyć na masę serową. Na owoce wyłożyć tężęjącą galaretkę, wstawic do lodówki aby stężało.

Czym jest Sernik jogurtowo-waniliowy na znaczenie w Słownik S .