Jak ugotować Sernik kakaowy
Definicja SERNIK KAKAOWY: Składniki Ciasto: 3/4 kostki masła, 2 żółtka, 1 szkl cukru,2 i 1/2 szkl maki tortowej, 4 łyżeczki proszku, 3 łyżki kakao. Ser: 3/4 kostki masła, 1 i 1/2 szkl cukru, 2 żółtka, 4 serki (po 200 g), 1 jasny budyń, 1 łyżka mąki kartoflanki. Wykonanie Cukier utrzeć z zółtkami. Makę wymieszać z proszkiem i kakao, dodać do utartych jajek następnie dodać rozpuszczone masło. Wyrobić i podzielić na dwie częsci. 1 szkl cukru utrzeć z żółtkami, wlać rozpuszczone masło, dodawać po trochu serki, budyń oraz kartoflankę i wymieszać, na końcu dodać pianę z białek ubita z pozostałum cukrem lekko wymieszać. Na blachę pokruszyć połowę ciasta na to wylać ser i pokruszyć pozostała częsć ciasta. Piec w 180 stopniach około 1 godziny.
Czym jest Sernik kakaowy znaczenie w Słownik S .