Przepis na Bananowy Kawowo
SKŁADNIKI DO SERNIK KAWOWO co to jest
Gotowanie Sernik kawowo- bananowy. Składniki do.

Jak ugotować Sernik kawowo- bananowy

Definicja SERNIK KAWOWO- BANANOWY: Produkty:                                                                  100 g. masła,        
1 jajko,
1 żółtko,                                 
3 łyż. cukru,
1.5 szkl. mąki. MASA SEROWA: Ok. 1.30 kg.sera białego
(podwójnie mielonego),
15 dag masła miękkiego,
7 jajek,
1.5 szkl. cukru,
cukier waniliowy,
1 budyń waniliowy-60 g,
1 łyż. mąki ziemniaczanej,
1 szkl. bardzo gęstej ,kwaśnej śmietany kremówki,
3 duże dojrzałe banany,
sok z 1/2 cytryny,
1 łyż. mąki ziemniaczanej do masy bananowej. 3 płaskie łyż. kawy Inki Wykonanie: Zagniatamy ciasto półkruche z podanych składników.
Owijamy folią-odkładamy na 1 h. do lodówki.
Schłodzonym ciastem wylepiamy dużą tortownicę lub prostokątną blaszkę.
Smarujemy pozostałym białkiem.
Do czasu zrobienia masy serowej-wkładamy do lodówki. Do zmielonego sera wmiksowujemy miękkie masło.
Ucieramy żóltka na puch-razem z cukrem i cukrem waniliowym.
Mieszamy z serem.
Dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną-miksujemy całość. Banany obrać-dokładnie rozgnieść widelcem(nie miksować!)
Skropić sokiem cytrynowym,wymieszać. Ubijamy białka ze szczyptą soli .
Pod koniec ubijania dodajemy 3 łyż. cukru.
Ubijamy śmietanę dosypując ok.4 łyżeczki cukru.
Pianę delikatnie łączymy z masą serową.
Następnie równie delikatnie dodajemy bitą śmietankę. Masę serową dzielimy na połowę.
Do jednej połowy masy-dodajemy mus bananowo-cytrynowy
i łyżkę mąki ziemniaczanej.
Mieszamy. Wykładamy na spód półkruchy.
Wstawiamy na 15-20 minut do piekarnika. Do drugiej połowy masy wsypujemy kawę Inkę-dobrze mieszamy.
Masę kawową wykładamy na masę bananową-wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temp. 180 st.

Czym jest Sernik kawowo- bananowy znaczenie w Słownik S .