Jak ugotować Sernik malinowy
Definicja SERNIK MALINOWY: dag sera twarogowego tłustego lub półtłustego, 25 dag malin lub truskawek, 1 torebka galaretki malinowej lub truskawkowej, 1 1/2 szklanki śmietany kremówki, 1 torebka cukru waniliowego, 10 dag cukru, 1/2 cytryny, 30 dag biszkoptów. Galaretkę rozpu?cić w gor?cej wodzie (wzi?ć o połowę mniej wody niż podano w przepisie) i ostudzić. Ser zemleć i utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz czę?ci? śmietany (1 szklanka) na kremową masę. Maliny opłukać lub rozmrozić, zmiksować i dodać do masy serowej. Sok i skórkę start? z 1/2 cytryny wymieszać z ostudzoną galaretką. Następnie poł?czyć z mas?. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Przełożyć do niej masę i wstawić do lodówki na 6 - 8 godz. Pozostał? ?mietanę ubić na sztywno i przybrać ni? sernik tuż przed podaniem.
Czym jest Sernik malinowy znaczenie w Słownik S .