Przepis na Marmurkowy Sernik
SKŁADNIKI DO SERNIK MARMURKOWY co to jest
Gotowanie Sernik marmurkowy. Składniki do homogenizowanego 20 dag cukru pudru 4 jajka aromat.

Jak ugotować Sernik marmurkowy

Definicja SERNIK MARMURKOWY: Składniki
 
5 łyżek kakao 90 dag serka homogenizowanego 20 dag cukru pudru 4 jajka aromat waniliowy kilka herbatników Wykonanie Kakao rozpuscić w 5 łyżka goracej wody. Serek utrzeć z cukrem. Kolejno, nie przerywając ucierania, wbijać po jednym jajku. Masę podzielić na dwie częsci. Do jednej dodać kakao, a do drugiej łyżeczkę aromatu. Do wyłożonej pergaminem formy wlewać porcjami na przemian masę czekoladową i waniliową. Gdy obie masy będa już w tortownicy, lekko przemieszać widelcem, aby uzyskać efekt marmurkowy. Formę z ciastem ustawić na blasze, a na blachę wlać wodę (do 4cm wysokości formy). Piec ok. 1,5 godziny w temp. 180 stopni. Sernik okroić nożem, formę przykryć i ostrożnie odwrócić ciasto. Posypać pokruszonymi herbatnikami. Ponownie odwrócić tak, aby warstwa herbatników znalazła się na spodzie.

Czym jest Sernik marmurkowy znaczenie w Słownik S .