Jak ugotować Sernik na herbatnikach
Definicja SERNIK NA HERBATNIKACH: Składniki 750 g białego sera 3 jajka 100 g rodzynek 4 łyżki oleju 1 1/3 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaszy manny aromat waniliowy 4 opakowania herbatników 1 opakowanie polewy czekoladowej Wykonanie Ser przepuscić przez maszynkę z sitkiem o drobnych oczkach. Rodzynki namoczyć, osączyć. Białka ubić na sztywna pianę. Ser wymieszać z cukrem, 3 łyżkami oleju, maką, żółtkami, 1/2 rodzynek, delikatnie połaczyć z pianą z białek. Blachę wysmarować pozostałym olejem, posypać kasza manną, ułożyć 1/2 herbatników, wyłożyć masę serową. Przykryć reszta herbatników. Ciasto wstawić do piekarnika, piec przez 50-60 min w temp. 180°C. Polewę czekoladową przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sernik wystudzić, polać polewą, posypać rodzynkami.
Czym jest Sernik na herbatnikach znaczenie w Słownik S .