Jak ugotować Sernik na mleku
Definicja SERNIK NA MLEKU: Składniki CIASTO: 15 dkg margaryny
1 cukier waniliowy
30 dag mąki
15 dag cukru
2 jaja całe
2 łyżeczki czubate proszku do pieczenia MASA: 1 kg sera
20 dkg cukru
1 l mleka
2 jaja całe
4 żółtka ( białka na wierzch )
2 budynie smietankowe lub waniliowe
0,5 szklanki oleju PIANA: 4 białka ( z masy serowej )
2 łyżeczki oleju
4 łyżki cukru Wykonanie Zagnieść ciasto i wyłożyc dno i boki blaszki ciastem. Ubić pianę z 2 białek + cukier + cukier waniliowy + żółtka (6) + ole + ser + budyn rozmieszane z mlekiem + bakalie. Mase wylać na przegotowane ciasto.
Gdy bedzie prawie upieczone wylać przygotowaną piane z białek. Ubić białka + cukier + olej
Czym jest Sernik na mleku znaczenie w Słownik S .