Jak ugotować Sernik na waflach
Definicja SERNIK NA WAFLACH: Składniki 4 serki homogenizowane waniliowe 0,5 litra naturalnego jogurtu 1, 25 kg owoców 2 wafle pestki słonecznika lub dyni 1,5 opakowania żelatyny 1 galaretka 1 szklanka cukru Wykonanie Owoce opłukać 1 kg owoców rozgotować z cukrem. Do goracej masy wsypać pół opakowania żelatyny, ostudzić. Serki połaczyć z jogurtem, dodać resztę rozpuszczonej żelatyny. Ułożyć 2 wafle. Na nie dać 1 / 2 masy serowej i schłodzić w lodówce. Na to dać owoce i schłodzić ponownie. Na owocach rozłożyć resztę sera i wstawić do lodówki. Na wierzch ułożyć owoce i zalać galaretką. Boki ciasta obłożyć pestkami.
Czym jest Sernik na waflach znaczenie w Słownik S .