Przepis na Sernik na zimno z
SKŁADNIKI DO SERNIK NA ZIMNO co to jest
Gotowanie Sernik na zimno z dżemem. Składniki do śmietana do dekoracji 1 warstwa:- 500 g sera 3.

Jak ugotować Sernik na zimno z dżemem

Definicja SERNIK NA ZIMNO Z DŻEMEM: Produkty: - 1 opakowanie biszkoptów
- bita śmietana do dekoracji 1 warstwa:
- 500 g sera 3-krotnie mielonego lub serka homogenizowanego
- 1 słoik jasnego dżemu (np. morelowy, brzoskwiniowy, ananasowy, pomarańczowy)- zdecydowanie najlepiej nadaje się firmy ŁOWICZ bo smakuje jak świeże owoce
- 1 jasna galaretka, najlepiej pasująca do użytego dżemu
- 2 łyżki cukru pudru 2 warstwa:
- 500 g sera 3-krotnie mielonego lub serka homogenizowanego
- 1 słoik ciemnego dżemu (wiśniowy, truskawkowy, leśny, malinowy)
- 1 czerwona galaretka, o smaku użytego dżemu
- 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.
Galaretki przygotować, każdą osobno, ze 150-200 ml wody. Ostudzić.
W 2 osobnych miskach zmiksować po 500 g sera z jasnym i ciemnym dżemem oraz cukrem pudrem.
Następnie, cały czas miksując, wlewać powoli galaretkę.
Na biszkopty wylać masę z jasnym dżemem, wstawić do lodówki. Gdy prawie zastygnie wylać drugą masę i wstawić do lodówki.
Gotowe ciasto udekorować bitą śmietaną.

Czym jest Sernik na zimno z dżemem znaczenie w Słownik S .