Jak ugotować Sernik przekładany
Definicja SERNIK PRZEKŁADANY: Ciasto:
4 jajka
1 szkl. cukru pudru
1 szkl. mąki
1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 łyżki kakao
2 łyżki kwaśnej śmietany masa:
70 dag twarogu
6 jaj
1 kostka masła
1 łyżeczka mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
bakalie Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku, resztę składników i delikatnie wymieszać. Piec w temp. 160-180 st. C. Po upieczeniu przekroić na 2 placki.
Ser zmielić. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem, dodawać ser, m?kę, bakalie, ucierając. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć mas?.
Czym jest Sernik przekładany znaczenie w Słownik S .