Przepis na Puszysty Sernik
SKŁADNIKI DO SERNIK PUSZYSTY co to jest
Gotowanie Sernik puszysty. Składniki do łyżeczka proszku do pieczenia,- 4 żółtka (białka zostawić.

Jak ugotować Sernik puszysty

Definicja SERNIK PUSZYSTY: Składniki KRUCHE CIASTO: - 2 szklanki mąki,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 4 żółtka (białka zostawić do ubicia piany na wierzch ciasta)
- 1/2 szklanki cukru,
- 3/4 kostki margaryny. MASA: - 1/2 kg. sera białego mielonego,
- 3 jajka,
- 3/4 szklanki cukru,
- 1/2 szklanki oleju,
- 1 cukier waniliowy,
- 1/2 litra mleka,
- 1 paczka wiórków kokosowych,
- 1 budyń waniliowy bez cukru. PIANA: - 4 białka
- 1/2 szklanki cukru,
 -2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- łyżeczka proszku do pieczenia. Wykonanie Zagnieść ciasto:  makę z margaryną i proszkiem do pieczenia utrzeć rękoma, dodać żółtka, cukier. Ciasto ułożyć na dużej blasze, zaginając brzeg do góry na około 2 cm. Masa:  utrzeć 2 żółtka, 1 jajko z połową porcji cukru, 1 cukrem waniliowym. Dodać ser, olej, budyń i resztę cukru. Na koniec wlać letnie mleko (mleko zagotować i ostudzić). Wlać masę serową na surowe ciasto. Piec około 40 min. w temperaturze 180 stopni. Wyjąć ciasto i na gorace wlać ubita pianę, posypać wiórkami kokosowymi i jeszcze piec około 20 min. do zarumiemienia się na wierzchu.

Czym jest Sernik puszysty znaczenie w Słownik S .