Przepis na Sernik rumowy z
SKŁADNIKI DO SERNIK RUMOWY Z co to jest
Gotowanie Sernik rumowy z jabłkami. Składniki do mleka 1 żółtko 30 g masła 500 g białego sera 1.

Jak ugotować Sernik rumowy z jabłkami

Definicja SERNIK RUMOWY Z JABŁKAMI: Składniki 250 g mąki 15 g drożdży 1/2 szklanki mleka 1 żółtko 30 g masła 500 g białego sera 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku sól 1 szklanka cukru skórka z 1 cytryny 2 jajka 1 kg jabłek 1 -2 łyżeczki rumu 30 g rodzynek 250 g wisni 30 g płatków prażonych migdałów  Wykonanie Makę wymieszać z drożdżami, 2 łyżkami cukru i mlekiem, przykryć. odstawić na ok. 10 min. Dodać żółtko, 2 łyżki cukru, szczyptę soli i masło, wyrobić. Odstawić jeszcze na kilka minut. Biały ser, 1/2 cukru, jajka, budyń, szczyptę soli i skórkę z cytryny wymieszać. Jabłka obrać, wyciać gniazda nasienne, pokroić, skropić rumem. Wisnie umyć, wydrylować, obgotować w szklance wody z reszta cukru, odcedzić. Rodzynki skropić syropem z gotowania wisni. Ciasto drożdżowe rozwałkować, wyłożyć nim dno i boki formy o wymiarach ok. 35 x 40 cm. Rozsmarować masę; serową, ułożyć plasterki jabłek. Przystroić wisniami i rodzynkami. Piec 30-35 min na środkowej blasze w temp. 200°C.  Posypać płatkami migdałowymi.

Czym jest Sernik rumowy z jabłkami znaczenie w Słownik S .