Jak ugotować SERNIK SMAŻONY
Definicja SERNIK SMAŻONY: Składniki 1 Kg sera tlustego bialego, 5 jaj całych, kostka margaryny, 1 cukier waniliowy, półtora szkl. cukru, aromat cytrynowy, 1/2 szkl. kwaśnej śmietany, 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej , łyżki płaskie mąki pszennej, owoce, galaretka , spód biszkoptowy lub biszkopciki luzem Wykonanie Ser + margaryna + cukier + wanilia + jaja + aromat - włożyć do garnka i na maleńkim gazie smażyć ciagle mieszając aby się zawartość nie przypaliła około 1 godziny. Gdy powstaną po czsie pęcherzyki powietrza dodać roztwór przygotowany ze śmietany wymieszanej z przesianymi makami, jeszcze minutę potrzymać na ogniu i przelać goracy sernik do tortownicy wyłożonej biszkoptem, ostudzić , a następnie przełożyć do lodówki i jak całkowicie sernik zastygnie to udekoruj go owocami i zalej tężejąca galaretka.
Czym jest SERNIK SMAŻONY znaczenie w Słownik S .