Przepis na Tropikalny Sernik
SKŁADNIKI DO SERNIK TROPIKALNY co to jest
Gotowanie sernik tropikalny. Składniki do 25 g ) wiorkow kokosowych90 g masla , stopionego.

Jak ugotować sernik tropikalny

Definicja SERNIK TROPIKALNY: Składniki: 145 g slodkich herbatnikow
1 / 4 kubka ( 25 g ) wiorkow kokosowych
90 g masla , stopionego nadzienie: 1 / 2 kubka  swiezego soku pomaranczowego
6 lyzeczek zelatyny
350 g miekkiego smietankowego twarogu
1 / 3 kubka ( 90 g ) mialkiego cukru
2 lyzki soku z cytryny
425 g mango z puszki (odsaczyc i posiekac) lub 2 swieze mango tez posiekane
450 g ananasow z puszki nieslodzonych (odsaczone i posiekane)
1 i 1 / 4 kubka smietany ( 310 ml ) do dekoracji: bita smietana,
osemki kiwi i mango Wykonanie 1. Tortownice cienko natluscic (srednica 20 cm) i wylozyc dno papierem do pieczenia. Zmiksowac drobno herbatniki, dodac wiorki i maslo, zmiksowac. 2. Przelozyc lyzka do tortownicy, ugniesc na dnie, wstawic do lodowki 3. Do zaroodpornej miseczki wlac sok pomaranczowy, posypac rowno zelatyna i zostawic by speczniala. Do duzego garnka wlac wode do wysokosci 4 cm. zagotowac i zdjac z ognia. Wstawic do wody miseczke z zelatyna (woda powinna siegac do polowy miseczki) i mieszac az sie rozpusci. Ostudzic 4. Miekki twarog i cukier ubic w misce na gladka mase. Dodac sok z cytryny i delikatnie wmieszac mango i ananasa. Wymieszac z rozpuszczona zelatyna. 5. Ubic na sztywno smietane. Metalowa lyzka wymieszac z masa serowa. Przelozyc do tortownicy, wygladzic i chlodzic przez noc w lodowce. Przybrac dodatkowa smietana i owocami

Czym jest sernik tropikalny znaczenie w Słownik S .