Jak ugotować Sernik waniliowy
Definicja SERNIK WANILIOWY: Produkty • 1 szklanka mąki
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1/3 kostki margaryny
• 1 szklanka cukru
• 8 serków homogenizowanych waniliowych
• 1 kostka masła
• 8 jaj
• 2 budynie śmietankowe
Wykonanie 1. Do mąki dodać 1 jajko proszek do pieczenia, margarynę, 1/4 szklanki cukru Zagnieść ciasto. Rozwałkować i wyłożyć na dużą blachę.
2. Masło zmiksować z cukrem. Dodawać po jednym żółtku (ciągle miksując).
3. Do ubitej masy dodawać po jednym serku również ciągle miksując.
4. Następnie wsypać budynie i wymieszać.
5. Białka ubić na bardzo sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać
6. Masę serową wyłożyć na ciasto. Włożyć do rozgrzanego piekarnika (150 st.C) i piec w temp. 180 st.C.
Czym jest Sernik waniliowy znaczenie w Słownik S .