Jak ugotować Sernik winogronowy na zimno
Definicja SERNIK WINOGRONOWY NA ZIMNO: 20 dag pumpernikla
6 łyżek rodzynek
2-3 łyżki winiaku
5 łyżeczek żelatyny
25 dag białego sera (3x mielonego)
3 łyżki miodu
300 ml jogurtu
łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
2 łyżki soku pomarańczowego
50 dag winogron
galaretka cytrynowa
łyżka wiórków kokosowych
sól, pieprz Rozkruszony pumpernikiel wymieszać z namoczonymi rodzynkami i winiakiem. Przełożyć do tortownicy wyłożonej foli?. Utrzeć ser z jogurtem, skórką pomarańczową, sokiem, miodem, szczypt? soli i pieprzu. Poł?czyć z rozpuszczoną żelatyną. Masę rozsmarować na spodzie pumpernikla. Na wierzchu ułożyć winogrona. Lekko docisnąć. Pół galaretki rozpu?cić w 125 ml wrz?tku. Polać
winogrona. Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować wiórkami kokosowymi.
Czym jest Sernik winogronowy na zimno znaczenie w Słownik S .