Przepis na Sernik winogronowy
SKŁADNIKI DO SERNIK co to jest
Gotowanie Sernik winogronowy na zimno. Składniki do winiaku5 łyżeczek żelatyny25 dag białego sera.

Jak ugotować Sernik winogronowy na zimno

Definicja SERNIK WINOGRONOWY NA ZIMNO: 20 dag pumpernikla
6 łyżek rodzynek
2-3 łyżki winiaku
5 łyżeczek żelatyny
25 dag białego sera (3x mielonego)
3 łyżki miodu
300 ml jogurtu
łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
2 łyżki soku pomarańczowego
50 dag winogron
galaretka cytrynowa
łyżka wiórków kokosowych
sól, pieprz Rozkruszony pumpernikiel wymieszać z namoczonymi rodzynkami i winiakiem. Przełożyć do tortownicy wyłożonej foli?. Utrzeć ser z jogurtem, skórką pomarańczową, sokiem, miodem, szczypt? soli i pieprzu. Poł?czyć z rozpuszczoną żelatyną. Masę rozsmarować na spodzie pumpernikla. Na wierzchu ułożyć winogrona. Lekko docisnąć. Pół galaretki  rozpu?cić w 125 ml wrz?tku. Polać
winogrona. Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować wiórkami kokosowymi.

Czym jest Sernik winogronowy na zimno znaczenie w Słownik S .