Przepis na Sernik z budyniem
SKŁADNIKI DO SERNIK Z co to jest
Gotowanie Sernik z budyniem czekoladowym. Składniki do do pieczenia,12.5 dkg margaryny,0.5 szkl.

Jak ugotować Sernik z budyniem czekoladowym

Definicja SERNIK Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM: Produkty: Ciasto:
2 szkl. mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
12.5 dkg margaryny,
0.5 szkl. cukru,
2 jajka i 1 żółtko. Masa budyniowa:
3 budynie czekoladowe (na 0.5 l mleka każdy),
1 l mleka. Masa serowa:
12.5 dkg miękkiej margaryny,
0.5 szkl. cukru,
4 serki waniliowe lub ok. 60 dkg serka do wypieków i cukier waniliowy,
3 jajka i 1 białko,
1 opakowanie budyniu śmietankowego. Polewa czekoladowa. Wykonanie: Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia na stolnicę, dodajemy margarynę i siekamy dokładnie nożem. Dodajemy cukier, jajka i żółtko, zagniatamy szybko ciasto, wałkujemy je i układamy w wyłożonej pergaminem blaszce. Budynie gotujemy w 1 l mleka. Powstały gęsty krem, jeszcze gorący rozprowadzamy na surowym cieście. Odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie przygotowujemy masę serową. Margarynę ucieramy z cukrem do białości. Cały czas ucierając dodajemy na przemian serek i żółtka. Wsypujemy budyń śmietankowy, mieszamy. Z białek ubijamy sztywną pianę, delikatnie łączymy ją z masą, a następnie rozkładamy równomiernie warstwę serową na zimnym budyniu czekoladowym. Ciasto wkładamy do pieca nagrzanego do 180°C i pieczemy ok. 50 min. Po upieczeniu i wystudzeniu nakładamy polewę czekoladową.

Czym jest Sernik z budyniem czekoladowym znaczenie w Słownik S .