Jak ugotować Sernik z limonką
Definicja SERNIK Z LIMONKĄ: Produkty • 30 dag herbatników
• 15 dag masła
• 60 dag twarogu śmietankowego
• 1/2kg kremówki
• sok z 1 cytryny
• 400ml mleczka kokosowego
• 20dag cukru,2cukry waniliowe
• 8jaj
• 2łyżki mąki przennej
• 5dag mąki miemniaczanej
• 4limonki
• kostki orzech kokosowego do dekoracji
Etapy przygotowania 1. Stop masło dodaj drobno pokruszone herbatniki,dokładnie wymieszaj.Przygotowaną masę przełóż na płaską blachę,dociśnij.Odstaw do ostygnięcia.
2. Twarożek,kremówkę i sok z limonek wymieszaj z mleczkiem kokosowym,cukrem i cukrem waniliowym.Dodaj całą mąkę i jajka, dokładnie wymieszaj.
3. Masę twarogową rozsmaruj na przygotowanym z herbatników spodzie.Piecz 10 minut w temp.175*C.Zmiejsz temperaturę do 150*C,piecz jeszcze 40minut.
4. Po upieczeniu ciasto pozostaw jeszcze w piekarniku 10-15minut.Pokruj na kawałki.Udekoruj kostkami kokosu i plastrami limonki.
Czym jest Sernik z limonką znaczenie w Słownik S .