Jak ugotować Sernik z płatkami migdałowymi
Definicja SERNIK Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI: Produkty: ciasto:
4 szkl mąki, 3żółtka, 34 margaryny, 13 szkl cukru, 3 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy.
masa serowa :
2 jajka, 12 dag cukru, 14 łyżeczki soli, skórka otarta z 12 cytryny, 50 dag białego sera. masa jajeczno- maślana:
18 dag masła, 15 dag cukru, olejek waniliowy, 4 jajka, 4 łyżki mąki, 10 dag migdałów
pociętych w płatki. Wykonanie: ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Formę wyłożyć pergaminem, na to wyłożyć ciasto oblepiając brzegi. masa serowa:
Całe jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę dodając sól oraz skórkę z cytryny.
Następnie dodawać po 1 łyżce zmielonego białego sera i dalej ucierać na gładką masę. Rozsmarować masę serową na cieścvie kruchym. masa jajeczno- maślana: Masło utrzeć z cukrem dodając 1 jajko i olejek waniliowy. Następnie dodawać mąkę
i wbijać kolejne jajka. Masę jajeczną nałożyć na masie serowej , posypać ją płatkami migdałowymi.
Piec 50 minut w temperaturze 1800C.
Czym jest Sernik z płatkami migdałowymi znaczenie w Słownik S .