Przepis na Sernik
SKŁADNIKI DO SERNIK co to jest
Gotowanie Sernik. Składniki do cukru pudru, 2 żółtka.Masa: 80 dkg sera twarogowego, 25 dkg cukru.

Jak ugotować Sernik

Definicja SERNIK: Ciasto: 25 dkg mąki, 10 dkg margaryny, 8 dkg cukru pudru, 2 żółtka.
Masa: 80 dkg sera twarogowego, 25 dkg cukru pudru, 15 dkg masła lub margaryny, 100 ml śmietany, 6-8 żółtek, 5 dkg rodzynków, 8 dkg orzechów włoskich bez łupin, 5 dkg fig, 5 dkg kawy naturalnej, skórka pomarańczowa, olejek cytrynowy do smaku, proszek do pieczenia. M?kę przesiać, dodać margarynę, posiekać nożem, poł?czyć z utartymi z cukrem żółtkami, zagnieść szybko ciasto i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Następnie rozwałkować, ułożyć na blasze, upiec na jasnozłoty kolor. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Jaja umyć, wybić ze skorupek, oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć z cukrem dodając kolejno żółtka, poł?czyć ze zmielonym serem, ?mietaną, orzechami, opłukanymi rodzynkami, drobno pokrajanymi figami, proszkiem do pieczenia, start? skórką pomarańczową, olejkiem i zmieloną kawą. Przełożyć na przygotowane ciasto, wyrównać powierzchnię i upiec w średnio nagrzanym piekarniku

Czym jest Sernik znaczenie w Słownik S .