Przepis na Sezamowe crostini
SKŁADNIKI DO SEZAMOWE co to jest
Gotowanie Sezamowe crostini z wątróbką. Składniki do słoik konfitury wi?niowej8 łyżek.

Jak ugotować Sezamowe crostini z wątróbką

Definicja SEZAMOWE CROSTINI Z WĄTRÓBKĄ: 40 dag wątróbki drobiowej
2 bagietki
2 cebule
mały słoik konfitury wi?niowej
8 łyżek sezamu
białko
150-100 ml czerwonego wytrawnego wina
4 łyżki grenadiny (ew. 3 łyżki likieru wi?niowego) dekoracja:
sałata radiccho / dębowa br?zowa
wisienki koktajlowe Bagietkę pokroić na 3 cm kawałki. Wybrać z nich środek, pozostawiając tylko skórkę. Roztrzepać białko, obtoczyć w nim skórkę, panierować sezamem. Włożyć do gorącego piekarnika na 10-15 min. Piec do uzyskania złotobr?zowego koloru. Cebulę obrać, pokroić w cienkie talarki, zeszklić. Dodać pokrojoną w paski wątróbkę, chwilę smażyć, dodać konfiturę i grenadinę. Smażyć 3-4 min., dodać wino. Dusić, aż płyn odparuje. Bagietki dekorować sałat?, wyłożyć wątróbki, udekorować owocami.

Czym jest Sezamowe crostini z wątróbką znaczenie w Słownik S .