Przepis na Shepherds pie
SKŁADNIKI DO SHEPHERDS PIE co to jest
Gotowanie Shepherds pie - zapiekanka ziemniaczano-mięsna. Składniki do 1 łyżeczka soli- 1 cebula.

Jak ugotować Shepherds pie - zapiekanka ziemniaczano-mięsna

Definicja SHEPHERDS PIE - ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANO-MIĘSNA:  - 50 dag ziemniaków
- 1 szklanka gorącego mleka
- 1 łyżeczka soli
- 1 cebula
- 30 dag mięsa mielonego
- 5 łyżek masła
- 2 łyżki mąki
- 1 szklanka bulionu
- po 1 łyżeczce koncentratu pomidorowego i musztardy
- 1 łyżka masła
- pęczek natki

Sposób przyrz?dzania:

Ziemniaki obierz, zalej wrz?c? wod?, gotuj 20 minut. OdcedĽ, wodę pozostaw. Ziemniaki utłucz, dodaj gor?ce mleko i ewentualnie nieco wody. Utrzyj mikserem z łyżką masła i solą na puszyst? masę. Cebulę posiekaj, zeszklij na łyżce masła. Dodaj mielone mięso, smaż razem jeszcze przez chwilę. Możesz dodać trochę świeżej mięty, aby danie miało bardziej ?angielski? smak. Przygotuj sos: rozgrzej półtorej łyżki masła, oprósz m?ką i zasmaż. Wlej bulion, mieszając zagotuj. Przypraw koncentratem i musztard?. Mięso przełóż do żaroodpornej formy. Polej sosem, na wierzchu rozsmaruj ziemniaki, posyp reszt? masła startego na wiórki. Piecz 20-30 minut w temp. 225°C. Posyp posiekaną natką i od razu podawaj.

Czym jest Shepherds pie - zapiekanka znaczenie w Słownik S .