Jak ugotować Skorzonera lub salsefia Rigoletto
Definicja SKORZONERA LUB SALSEFIA RIGOLETTO: 800 g skorzonery / salsefii
½ łyżki mąki
2 łyżki tłuszczu
50 dag żółtego sera
2/3 szkl. śmietany
2,5 łyżki koncentratu pomidorowego
2 żółtka
zielona pietruszka
sól, pieprz
ocet winny
cukier Warzywa oczyścić, obrać. Zwi?zać w pęczki, włożyć do lekko zakwaszonej wody z dodatkiem cukru, soli i mąki. Gotować ok. 40 min. bez przykrycia. Pokroić w kostkę, wymieszać ze ?mietaną, koncentratem pomidorowym, posiekaną pietruszką i startym serem. Chwilę poddusić, zdjąć z ognia, poł?czyć z żółtkami, doprawić.
Czym jest Skorzonera lub salsefia znaczenie w Słownik S .