Jak ugotować Skrzydełka duszone na czerwono
Definicja SKRZYDEŁKA DUSZONE NA CZERWONO: 24 skrzydełka kurczaków
4 łyżki wina ryżowego
1 dag świeżego imbiru
4 łyżki słodko-pikantnego sosu sojowego
łyżka cukru
3 łyżki oleju sojowego
½ łyżeczki soli Skrzydełka oczyścić, nożycami do drobiu przeci?ć w stawie na pół. Na patelni rozgrzać olej, zarumienić skrzydełka. Do podsmażonych wlać wino ryżowe, cukier, sól i zalać ½ l zagotowanej wody i zagotować. Imbir obrać i drobno posiekać, dodać do skrzydełek, wlać słodko-pikantny sos sojowy, podgrzewać na małym ogniu ok. 35 min., aż płyn prawie całkiem odparuje, stanie się gęsty i kleisty.
Czym jest Skrzydełka duszone na czerwono znaczenie w Słownik S .