Jak ugotować Skrzydełka kurze Buffalo
Definicja SKRZYDEŁKA KURZE BUFFALO: Dressing serowy:
- 1/2 szklanki majonezu
- 1/4 szklanki jogurtu
- 6 dag pokruszonego sera pleśniowego typu rokpol
Oraz:
- 4 łodygi selera naciowego
- 1.5 kg skrzydełek kurczaka
- olej do głębokiego smażenia
- 1/4 szklanki pokrojonego na kawałki masła
- 3 łyżki sosu chili
- 1.5 łyżki octu jabłkowego
Wymieszaj składniki sosu , nie rozcierając ich, bo sos nie powinien być gładki. Seler pokrój na kilkucentymetrowe kawałki i włóż na pół godziny do wody z lodem. Odetnij i odrzuć końcówki skrzydełek. Następnie każde skrzydełko przekrój na pół w stawie. Rozgrzej olej, porcjami smaż osuszone kawałki mięsa (5-8 minut). Na patelni rozgrzej masło, dodaj sos chili i ocet, posól. Do sosu włóż skrzydełka i wymieszaj. Podawaj z dressingiem i selerem.
Czym jest Skrzydełka kurze Buffalo znaczenie w Słownik S .