Jak ugotować Skrzydełka w sosie miodowym
Definicja SKRZYDEŁKA W SOSIE MIODOWYM: Produkty: 8 skrzydełek z kurczaka
papryka w proszku
3 łyżki oleju
3 łyżki naturalnego miodu
pół cytryny
sól
biały pieprz Wykonanie: Skrzydełka oczyścić z pozostałości piór, dokładnie opłukać w zimnej wodzie, osuszyć papierowymi ręcznikami, odciąć końcówki. Dokładnie posypać papryką, odstawić na 1-2 godziny w chłodne miejsce. Skrzydełka ułożyć w brytfannie, skropić olejem, przykryć folią aluminiową, piec ok. 30 minut w 180°C.Miód podgrzać w rondelku, dodać sok z cytryny, utrzeć, przyprawić, polać mięso, piec jeszcze 10 minut.
Czym jest Skrzydełka w sosie miodowym znaczenie w Słownik S .