Jak ugotować Skrzydełka z powidłami w panierce sezamowej
Definicja SKRZYDEŁKA Z POWIDŁAMI W PANIERCE SEZAMOWEJ: Składniki • 1,5 - 2 kg skrzydełek
• pół szklanki sosu sojowego
• słoik śliwkowych powideł (25 dag)
• kilka łyżek sezamu (do panierowania)
• sól
• tłuszcz do brytfanki
Etapy przygotowania 1. Skrzydełka płuczemy, osuszamy. Wkładamy je do miski, skrapiamy sojowym sosem i na nockę wstawiamy do lodówki.
2. Na drugi dzień skrzydełka osączamy.
3. Powidła miksujemy z łyżeczką soli. Smarujemy nimi skrzydełka, a następnie panierujemy je w sezamie.
4. Brytfanę natłuszczamy, układamy w niej skrzydełka i pieczemy 30 - 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Czym jest Skrzydełka z powidłami w znaczenie w Słownik S .