Przepis na Skrzydełka z
SKŁADNIKI DO SKRZYDEŁKA Z co to jest
Gotowanie Skrzydełka z powidłami w panierce sezamowej. Składniki do szklanki sosu sojowego    • .

Jak ugotować Skrzydełka z powidłami w panierce sezamowej

Definicja SKRZYDEŁKA Z POWIDŁAMI W PANIERCE SEZAMOWEJ: Składniki •  1,5 - 2 kg skrzydełek
  
•  pół szklanki sosu sojowego
  
•  słoik śliwkowych powideł (25 dag)
  
•  kilka łyżek sezamu (do panierowania)
  
•  sól
  
•  tłuszcz do brytfanki
   Etapy przygotowania 1.  Skrzydełka płuczemy, osuszamy. Wkładamy je do miski, skrapiamy sojowym sosem i na nockę wstawiamy do lodówki.
    
2.  Na drugi dzień skrzydełka osączamy.
    
3.  Powidła miksujemy z łyżeczką soli. Smarujemy nimi skrzydełka, a następnie panierujemy je w sezamie.
    
4.  Brytfanę natłuszczamy, układamy w niej skrzydełka i pieczemy 30 - 40 minut w temperaturze 200 stopni.

Czym jest Skrzydełka z powidłami w znaczenie w Słownik S .